» Sport in Schiedam

Wat is dit?

Wereldkampioenen in de Erker!

Zaterdag 8 februari was de Erker het strijdtoneel voor Europese en wereld kampioenen. In de sportzaal van het wijkcentrum gingen Muay-Thai vechters de strijd met elkaar aan waarbij er het niet bepaald zachtjes aan toe ging.


In samenwerking met Wijkcentrum de Erker organiseerde Budo Sport Schiedam een Muay-Thai evenement waar het er heet aan toe ging. Maar het ging dan ook niet alleen om de knikkers, maar ook om de eer. Maar liefst de wereld en Europese titel werden verdedigd tijdens dit evenement.

Jeugd
Aan het Muay-Thai evenement deed voornamelijk jeugd mee. Maar deze jeugd wist zich behoorlijk te redden in de ring. Knock-outs vielen er niet, maar rake klappen wel. Gelukkig waren de kids goed beschremd tegen te harde klappen van hun tegenstanders.
 Europese en Wereldtitel
Romy Heijnen, 14 jaar, werd in 2012 twee keer kampioen van Nederland en ging deze middag voor de Europese titel. Leeftijdsgenoot Georgina van den Linden stapte in de ring om haar Wereldtitel te verdedigen. Naast haar wereldtitel bezit zij ook twee Europese titels en is ze al acht keer kampioen van Nederland geworden. Beide jonge sporters namen het op tegen Engelse Muay-Thai sporters.


Rico Verhoeven
Tijdens dit bijzondere evenement streden diverse jeugd voor de titel, kampioen van Schiedam. Maar ook lieten leden van Budo Sport Schiedam hun prestaties laten zien. De grote prijzen werden uitgereikt door niemand minder dan Rico Verhoeven, Glory Wereldkampioen 2013.  _______________________________________________________


Rondje Kethel
 
Voor veel sportievelingen was het weer het moment om de krachten te meten met tegenstanders tijdens de derde Kethelloop. Honderden lopers stonden zelfs op deze regenachtige Herfstdag weer aan de start voor de 1,5 km, 5 km en voor de echte fanatiekelingen, 10km.

De Kethelloop is de opvolger van de Spalandloop, toen deze ter ziele ging heeft Schiedam het een tijdje zonder een lange afstandloop moeten stellen. Tot de fervente hardloopmaatjes Ton van der Leije en Pim Koning het stokje weer oppakten. Net als in voorgaande jaren was de start en finish op het sportpark Kethel waar VVK huisvest, waar Koning overigens voorzitter van is.

Groot succes
Waren er het eerste jaar ruim 250 deelnemers, vorig jaar waren dit er ruim 400 en dit jaar gokte de organisatie op ruim 500 deelnemers. Het loopfestijn is door dit succes al bijna niet meer weg te denken uit Schiedam, en het ziet er naar uit dat de Ketelloop een langer leven is beschoren. Voor de fanatieke lopers van start gingen voor de 5 en 10 km, was het eerst de beurt aan de ‘beginnelingen’ met de 1,5 km. Aan deze loop doen voornamelijk kinderen mee.


Verslavend
Helaas voor de lopers was er niet het mooiste Herfstweer voorspeld, de regen en de wind maakte het voor de organisatie dan ook spannend hoeveel lopers aan de start zouden verschijnen. Maar gelukkig is hardlopen voor velen een verslaving, dus lieten de echte adrenalinejunkies deze kick niet verloren gaan.
Nog een stapje verder
Nieuw dit jaar was een 5 kilometerloop, eerder was dit 3 km. De 5 en 10 km lopers gingen door het oude Kethel, waarna de 10 km richting Midden-Delfland ging en de 5 km via het Jaap de Raatpad een afslag namen en een rondje Beatrixpark deden. Is 10 km nu nog de max, als het aan de organisatie ligt stopt het hier niet bij en gaan zij nog een stapje verder met een halve marathon.


  _______________________________________________________
[ terug... ]Omhoog


Social Media

  •     

        

Archieven

  • Reportages
    Publicaties

Fotografie Bart Bos

Partners

Agenda voor Schiedam


Copyright 2002-2018