» Kunst en Cultuur

Wat is dit?

De zoete smaak van Tempo Doeloe

De goede oude tijd uit de Gordel van Smaragd opsnuiven met een ontroerend lied en een onverwachte dansbeweging. Wandelen tussen kramen vol heerlijk geurende kruiden uit oosterse werelddelen, dat is Pasar Malam.


Na eerdere successen van dit evenement verzocht het Centrummanagement Schiedam de organisatie weer een Pasar Malam te organiseren. Afgelopen zomer stond dit oriŽntaals festival op het Land van Belofte, de wintereditie vond plaats in de Grote Kerk.

OriŽntaalse producten
De vele bezoekers aan het festival waanden zich bij binnenkomst in de Grote Kerk meteen op een oosterse markt. De stille kracht was overal voelbaar tijdens het kuieren langs de vele marktkraampjes met allerlei OriŽntaalse producten uit Indonesia, Thailand, Afrika, China en Zuid Amerika. Van kleding tot wajangpoppen en van tropische kruiden tot batikstoffen, het was er allemaal te vinden.


Restaurantpaviljoens
Alle zintuigen worden verwend bij Pasar Malam. Op het podium was er cultuur en entertainment in de vorm van zang en dans uit diverse werelddelen. En bij diverse restaurantpaviljoens konden bezoekers terecht voor heerlijke versnaperingen of een complete maaltijd. Kijken, beleven en proeven, dat is Pasar Malam!
  _______________________________________________________
[ terug... ]Omhoog


Social Media

  •     

        

Archieven

  • Reportages
    Publicaties

Fotografie Bart Bos

Partners

Agenda voor Schiedam


Copyright 2002-2018