» Redactioneel

Wat is dit?

Even voorstellen, de fotograaf en redactie van het Schiedammertje.

Ik ben Bart Bos, en een verwoed fotograaf, begonnen als amateur en na lang opbouwen freelance persfotograaf voor lokale media!


Het Schiedammertje is ontstaan uit mijn belangstelling voor de historie van Schiedam, bij de start van het Schiedammertje is dan ook alleen uit gegaan van de geschiedenis te laten zien aan belangstellenden. Maar sinds ik de digitale fotografie ontdekte werd de site aangepast en liet ik ook het heden zien van Schiedam, later kwamen daar ook kleine nieuwsfeiten bij, zoals een wijk en/of buurtfeest zoals het Maasboulevardfeest.

Portfolio

Als grap stuurde ik enkele foto's naar de lokale tv-zender Look-tv, kijkend of ze het leuk zouden vinden foto's van de stad te laten zien aan de kijkers, tot mijn verbazing viel dit idee in goede aarde bij de redactie die mij vroeg meer foto's te leveren voor de kabelkrant van de zender.

Het begon met algemene plaatjes van de stad, mooie plekjes en natuur van de stad, dit beviel de redactie en de kijker dusdanig dat ik werd gevraagd om de fotograaf te worden van de zender, dit waren mijn eerste stappen richting de persfotografie. Ik werd gevraagd om naar activiteiten te gaan om dit vast te leggen voor de kabelkrant, het begon met kleine activiteiten in wijk en buurt en daar kwamen ook belangrijkere gemeentelijke activiteiten bij.


Door het feit dat ik vaak ter plekke was bij officiŽle activiteiten van B&W waar door omstandigheden de vaste fotograaf van de gemeente niet bij kon zijn deed de afdeling communicatie regelmatig een beroep op mij om een foto te leveren die ik had gemaakt voor Look-tv. Later verving ik regelmatig de vaste fotograaf van de gemeente en deden zij vaker een beroep op mij. Deze foto's zijn in het algemeen voor publicatie op de gemeentelijke pagina in het Nieuwe Stadsblad en de gemeentelijke website.

Omdat ik voor het Schiedammertje steeds vaker mijn eigen teksten begon te schrijven en dit ook vaak een uitdaging vond stuurde ik een artikel van mijn hand met bijbehorende foto naar de Maasstad, dit artikel werd meteen geplaatst in de eerstvolgende editie van het wekelijkse huis aan huisblad, daarna ben ik meer foto's met teksten gaan leveren aan de krant, bijna wekelijks stonden er foto's en/of artikelen van mijn hand in de Maasstad. Artikelen konden gaan over een feestelijke activiteit in de stad, maar ook over opmerkelijke of opvallende nieuwsfeiten gaan, zoals misstanden bij plaatselijke instanties waar Schiedammers zich aan ergeren.
Helaas is deze krant ten ziele gegaan na een fusie met de Pers!
Maar dit betekent niet het einde van mijn fotojournalistiek, ik ga binnenkort een nieuwe start maken met het Nieuwe Stadsblad!


Regelmatig doen ook Schiedamse instanties, verenigingen en media een beroep op mij, zoals BVSW (Bewoners Vereniging Schiedam West), SWS Welzijn, Gemeentelijk archief, Centrummanagement Schiedam en het Maasboulevardfeest alwaar ik 1 van de twee huisfotografen ben sinds een aantal jaren. Via onderstaande banner kunt u terugblikken naar foto's van de feesten.
 

     

 

 
   


Tijdens mijn werk ben ik altijd goed voorbereid met de benodigde fotoapparatuur.

De tas is ook zwaar gevuld met een Nikon D300 en variŽteit aan lenzen en flitser, daarnaast is er een Nikon D70s voor de grotere klussen waarbij lenzen verwisselen te tijdrovend kan zijn!


Ivm. weergave in een lage resolutie en wat voor beeldscherm u gebruikt,
kunnen de afbeeldingen op deze site
qua scherpte, kleur en contrast
afwijken van de orginele foto.


De orginele foto`s daarintegen zijn scherp van opname en in hoge resolutie genomen

De meeste fotoís zijn strikt persoonlijk en de rechten zijn uitsluitend aan het Schiedammertje voorbehouden. Het is dus niet toegestaan om de fotoís te downloaden of te kopiŽren, in de openbaarheid te brengen of anders te gebruiken zonder mijn toestemming.

All Photo's © Bart Bos

Wilt u toch een foto hebben, in overleg is altijd iets te regelen.

-Wilt u de foto gebruiken voor commerciele doeleinden, zoals reclame of publicatie in een commercial blad, dan kunt u via de mail contact opnemen voor meer info.

-Voor niet commerciele doeleinden, zoals voor een verenigingsblad of website, kunnen afspraken worden gemaakt zoals publicatie van foto met vermelding naam van de fotograaf en website!

-Voor particulieren kunnen andere afspraken worden gemaakt!

Wilt u een foto hebben, geef dan in een e-mail duidelijk aan om welke foto het gaat.

Meningen, vragen en bestellingen kunt U via het knopje e-mail naar mij toe sturen, vermeld hierbij dan aub Uw naam en vul een herkenbaar onderwerp in in uw e-mail bericht.
 
[ terug... ]Omhoog


Social Media

  •     

        

Archieven

  • Reportages
    Publicaties

Fotografie Bart Bos

Partners

Agenda voor Schiedam


Copyright 2002-2018