» Wijk en buurt

Wat is dit?

Pimp je wijk

“Pimp je wijk”, een project waarbij bewoners de mogelijkheid krijgen lelijke locaties in hun wijk om te toveren in fleurige plekken waar je graag naar kijkt. De eerste ergernis van lelijkheid was het dichtgetimmerde pand aan de Snelliussingel in oost.


De dichtgetimmerde kozijnen en verweerde muren van de voormalige buurtsuper waren een doorn in het oog van oostbewoner en kunstenares Esther Pieterse. De kunstenares bedacht het project “Pimp je wijk”. ,, Veel bewoners ervaren hun wijk of buurt als saai en eentonig, en heeft geen binding met lelijke plekken. Pimp je wijk brengt daar verandering in.” Legt Esther uit. Gezamenlijk met buurtbewoners word een lelijk object in de wijk uitgekozen waarna er een ontwerpfase en een uitvoeringsfase volgt. Doel hierbij is niet alleen de buurt op te vrolijken, maar ook de saamhorigheid te bevorderen in aandachtswijken als oost en Nieuwland.

Kaal trafohuisje
Vrijdag werd in de Van Hallstraat in Nieuwland het zoveelste “Pimp je wijk” project feestelijk opgeleverd. Een trafohuisje was al jaren een doorn in het oog van de omwonenden. Samen met Esher hebben buurtbewoners, jongeren, mensen van MAC Brandersstad en Stichting Pameijer zich de afgelopen weken ingezet om van het kale trafohuisje iets kleurrijks te maken.
Voortgezet
Het project van Esther krijgt bijval van de gemeente Schiedam, De Groot fonds en het fonds Schiedam Vlaardingen. Deze zijn laaiend enthousiast over dit initiatief en steunen “Pimp je wijk” dan ook graag met gelden waardoor deze ook de komende jaren nog voortgezet kan worden.
Aanmelden
Zin gekregen om ook iets te schilderen, ook dit jaar Esther weer verder met Pimp akties! Bewoners die mee willen doen met een pimp project in Schiedam Oost of Nieuwland,Centrum of West kunnen zich aanmelden bij Esther Pieterse: 0648627871 of via de mail: empieterse@online.nl  


  _______________________________________________________


[ terug... ]Omhoog


Social Media

  •     

        

Archieven

  • Reportages
    Publicaties

Fotografie Bart Bos

Partners

Agenda voor Schiedam


Copyright 2002-2018