» Wat is er te doen in Schiedam?

Wat is dit?

Boek&Bal Schiedam

Tijdens Boek&Bal Schiedam op zaterdag 15 maart sluit je de BoekenWeek (8 tot met 16 maart) in het teken van reizen in stijl af. Na het inchecken, begint het avontuur langs de verschillende podia om hier prachtige verhalen van alle windsteken te beluisteren en te bekijken.

Klinkende namen
Herman Brusselmans, Abdelkader Benali, Sunny Bergman, Arjen Lubach, Marente de Moor, Franca Treur en Bettine Vriesekoop nemen je mee op reis langs spraakmakende boeken, avontuurlijke ervaringen en boeiende documentaires. Verder vind je deze avond een podium waar Joost Onna zijn verhaal zal vertellen over de reis van autoschroot naar Ghana en de ontwikkeling hiervan tot een auto, de Turtle I.

Typhoon en Woorden worden zinnen
Boek&Bal Schiedam is voor alle leeftijden. Productiebedrijf Woorden Worden Zinnen is een laagdrempelig platform voor woordkunst in de breedste zin van het woord, voor zowel jong en oud in een warme setting. Het concept van Wes?! & Ella… biedt podium aan woordkunstenaars met een positieve state of mind. Derek Otte (Pagina Groots / Oorzaken), Lennart Pieters (Speyksessies), Gino van Weenen (Kern / Poetry Slam), Malique (Firma Zintuig), Charlie Dichter (Talent uit Schiedam), Naomi Veldwijk, Van ieder1 en Izzy zullen hun talent op het gebied van poëzie, rap en muziek laten horen. Als hoofdact zal één van Nederlands grote rappers het jongerenpodium beklimmen; Typhoon, onder andere bekend van zijn album Tussen Wind en lucht en de Fakkelbrigade.

Muzikale reis met de Voorleesbrigade en knallend eindfeest
Naast alle literaire reizen biedt Boek&Bal Schiedam ook muzikaal entertainment.
Zo neemt de Voorleesbrigade van de Bibliotheek Schiedam neemt je mee op een intieme reis langs de grenzen van literatuur en muziek. Zij worden hierbij begeleid door muzikant Joerie Rook - de drummer van V.O.F de Kunst en zangeres Daisy Cools. Na 23.00 uur zal het grootste dansfeest van Schiedam losbarsten met een spetterende show van de DJ’s Tim en Faab.

Kaartverkoop
De kaarten voor Boek&Bal Schiedam kosten in de voorverkoop € 17,50, met CJP-, 65+- of bibliotheekpas van de Bibliotheek Schiedam € 15,00 en zijn verkrijgbaar bij: de Bibliotheek Schiedam aan het Stadserf 1, www.boekenbalschiedam.nl, Theater aan de Schie, www.theateraandeschie.nl, Boekhandel van Leeuwen en boekhandel Post Scriptum. Op de avond van Boek&Bal Schiedam kosten de kaartjes € 19,50 euro.


[ terug... ]Omhoog


Social Media

  •     

        

Archieven

  • Reportages
    Publicaties

Fotografie Bart Bos

Partners

Agenda voor Schiedam


Copyright 2002-2018